Шпакловка, шлайфане, грундиране, боядисване

Шпакловка, шлайфане, грундиране, боядисване

Ние предлагаме голям спектър от довършителни услуги, които да увеличат удобството и да подобрят естетическият вид на помещенията във Вашият дом. Те могат да бъдат приложени при направата на основен ремонт, където трябва да се прикрият или поправят неравности и дефекти, или просто при едно освежаване.

Заявете оглед
  • Шпакловка и шлайфане

Шпакловката, например, е един от най-важните процеси от етапа на довършителни работи. Тя се използва предимно във вътрешни, сухи и затворени помещения, които не са подложени на външни атмосферни влияния. По своето същество шпакловките предлагат изключителна пластичност и лесно нанасяне. Приложението им е основно за нанасяне върху: бетон, варо-пясъчни, варо-циментови и гипсови мазилки, зидарии, гисокартонени и гипсфазерни плоскости, както и за покриване на фугите в сухото строителство. В зависимост от нуждите шпакловката може да бъде гипсова, тераколна, фина и т.н.

Шлайфането е последния етап от процеса на шпакловката. Почти всеки вид шпакловка завършва с прецизно и старателно шлайфане (шкурене) на повърхността. То може да се извърши на ръка, но тогава ефекта не е много благоприятен. За добър резултат е по-добре да се приложи машинно шлайфане с машина тип “жираф”, което е безпрахово и с перфектна гладкост. Така основата се получава е идеално подготвена за последващите етапи.

  • Грундиране и боядисване

След като повърхността на стената или тавана е идеално гладка, идва ред и на боядисването. Но преди да се започне с него е добре повърхностите да бъдат грундирани. Това е много важна стъпка от процеса на боядисване, защото  грундът от една страна запушва всички пори по стената и в резултат на това, когато боядисвате, се намалява значително разходът на боя. От друга страна, грундът прониква надълбоко в стената и заздравява и споява основата, което намалява риска от напукването на слоя под латекса и обелването му. Накрая грундът подобрява адхезията на стената и стабилността на боята върху него. Немаловажен ефект на грунда е, че той изравнява попиващата способност на стената. В някои случаи е възможно липсата на грунд да доведе до свличане на мазилката. Идеята на грунда е да осигури идеално гладка повърхност за нанасяне на боята. По този начин боята ще съхне откъм въздуха, а не откъм стената.

След като сме направили всичко нужно по изглаждане и заздравяване на повърхностите, идва ред и на боядисването. В много случаи този процес се подценява от много хора, но ако желаете качествено и евтино изпълнение, е добре да се доверите на професионалист. Той ще приложи препоръките на производителя и ще спазва технологията на нанасяне на съответния тип боя.  Самото боядисване се осъществява след пълно и идеално покриване на обекта, облепване  на помещенията, дограмата и мебелите, като се използва 5 см тиксо и дебели найлони. Боядисва се почти при всички случаи отдолу нагоре, защото ако се започне отгоре надолу латекса по мечето ще пръска във всички посоки и по другите стени и тавана. Боядисване настрани е нежелателно, заради лошия краен ефект. Втората ръка се нанася след изсъхване на първата (най-често между 6-8 часа). Последователноста и технологията е същата с малката разлика, че боята се разрежда допълнително с около 5-8%.

  • Професионално изпълнение
  • Качествени материали
  • Спестявате време
  • Доволни клиенти

В заключение можем да кажем, че ако желаете да получите бърза и качествена услуга, трябва да се обърнете към професионалисти с доказан опит в областта, дори да става дума и за боядисване. Фирма “Лукс ремонт” не прави компромис с качеството и може да Ви предложи професионална шпакловка и боядисване за всички Ваши нужди, което ще Ви спести пари и време. При интерес от Ваша страна не се колебайте да се свържете с нас.