Фаянсова облицовка, лепене на плочи

Фаянсова облицовка, лепене на плочи

Фаянсовата облицовка придава на всяка баня или кухня много по-изискан, елегантен и завършен вид. В съвременното строителство този тип облицовка се е наложила и е станала почти задължителна за всеки дом. Именно заради това е много важно те да бъдат положени изключително точно и равномерно, за да може да се придадете на помещението желаният от Вас вид. Разбира се, ако искате всичко това да бъде изпълнено качествено и в разумни срокове, то тогава е добре да се доверите на професионалисти с доказан опит в областта.

Заявете оглед

Фирмата ни предлага качествено и чисто редене и лепене на всички видове керамични облицовки. Нашите фаянсаджии ще внесат уют и удобство във Вашите бани, кухни, тоалетни или сервизни помещения. Също така изпълняваме и дизайнерски решения от плочки, фризове и керамични пана.

Ние знаем, че на пазара има огромен избор на фаянс, теракота, камък и други облицовъчни материали, подходящи за баня, кухня, коридор или други помещения. С новите технологии, с които разполагаме, многото нови материали и познаването им може да направи Вашия ремонт по – качествен и по – успешен.

За правилно залепване на плочките е нужна чиста повърхност, без прах и мазни участъци. Върху стари повърхности, третирани с боя и други материали, не е желателно да се лепи. В този случай или се изкъртва до здраво, или повърхността се наранява до постигане на релеф и се обработва с правилните грундове. В някои от случаите се монтира рапицова или арматурна мрежа.

Огромният избор от лепила дава възможност за икономични решения с адекватно качество. За предпочитане е гъвкаво лепило с фибри. Много е важно да се спазват  указанията на производителя за приготвянето на разтвора, за да се получи оптималната консистенция за лесно нанасяне на лепилото. При разбъркването със строителен миксер сместа става еднородна, без бучки и много гладка, като това я прави изключително приятна за работа. За да се активират всички съставки в лепилната смес, е необходимо така нареченото време за „узряване“ на лепилото, обикновено около 10-15 мин. След ново разбъркване за кратко лепилото е готово за работа.

За добре направени плочки са нужни редица инструменти като професионална машина за рязане на плочки, ъглошлайф, боркорони и.т.н. Уменията на монтажника са решаващи при изработката на бани и лепенето на плочки. Опитният майстор има умението да разпредели правилно плочките, да ги наложи предварително и да направи подходяща симетрия на помещението. По ъглите в помещения като бани се влага лайсна, а когато три страни сключват ъгъл, се прибягва до метода “пилен ръб”.

Последният процес след залепването на плочките е фугирането им. Фугиращите смеси са много разнообразни по цвят и се намират в почти всеки строителен магазин. Цветът им може да контрастира или да е нюанс на плочките, избрани от Вас. Забъркват се по описанието на производителя и се разнасят с правилен инструмент навсякъде по терена като фугите се напълват обилно с материал, след което се изчаква материала да стегне и се почистват старателно от останалата фугираща смес.

  • Професионално изпълнение
  • Качествени материали
  • Спестявате време
  • Доволни клиенти

Ако имате нужда от фаянсова облицовка и желаете тя да бъде изпълнена професионално от хора с дългогодишен опит в сферата, то тогава се свържете с нас. Ние можем да Ви гарантираме, както висока подготовката на специалистите ни, така и високото качество на влаганите от нас материали. При това можете да разчитате на коректно отношение и конкурентни цени.