Зидария

Зидария

Зидарията е доказала се във времето  строителна техника, която остава предпочитана поради своята стабилност, дълготрайност и традиция. Тя може да се прилага, както за носещи, така и за преградни или декоративни стени и елементи. Най-често зидарията се изпълнява с тухли, но може да се изпълни и от строителен камък като мрамор, гранит, травертин, варовик, бетонни блокчета, стъклени блокчета и кирпич.

Заявете оглед

При зидария най-често се използват тухли, защото се съчетават редица полезни свойства: висока механична якост, ниска топлопроводимост, ниско обемно тегло, ниска равновесна влажност и редица други. Тухлата сама по себе си е извънредно устойчив материал: не ръждясва и не се оксидира, както металите, не старее и не се разлага, както пластмасите, не гори и не гние, както дървото, не се атакува от химикали и микроорганизми и т.н. Друго нещо, с което се отличават керамичните тухли, е тяхната микропореста капилярна структура и способността им да „дишат“ – поемат излишната влага от въздуха и обратно – отделят я при понижена относителна влажност в помещението , т.е. действат като естествен регулатор на микроклимата. Тухлените стени акумулират топлината така, че помещенията през зимата са топли, а през лятото прохладни, изравнява температурните колебания и поддържа комфортна температура на повърхността на вътрешните стени.

Стандартните строителни смеси и големия избор на зидарски продукти дават големи възможности при строителството. В зидарията се използват варо-циментови и варови разтвори. Съществуват различни видове тухли и блокове за различни предназначения: четворки, единици, газобетон, бетонни блокове и др.

При стандартната зидария е важно започването на реда, защото по-нататъшната нивелация зависи от това. Полагането става върху добре нивелиран и изправен материал. Хоризонталната нивелация на редовете трябва да бъде запазена във всеки следващ ред и фугата не трябва да превишава 1 см. Хоризонталната линия трябва да се следи постоянно със конец. Вертикалността на тухлената зидария е много важна за следващите строителни процеси, особено за дограма и мазилка, защото криви стени означават повече материал по време на мазилката, нужен за изправяне на стените, съответно и по-висока цена.

  • Професионално изпълнение
  • Качествени материали
  • Спестявате време
  • Доволни клиенти

За направата на качествена зидария, която да е правилно нивелирана са нужни професионалисти. Фирма “Лукс ремонт” предлага бърза и качествена направа на всякакъв вид зидария, което спестява пари и време на нашите клиенти. При интерес от Ваша страна не се колебайте да се свържете с нас.