Вътрешни и външни мазилки

Вътрешни и външни мазилки

Мазилката, независимо вътрешна или външна, е важна част от крайното оформление на всяко помещение или фасада. Тя спада към довършителните работи и се прави след завършването на сградата в груб вид, поставянето на дограмата и след прокарването на инсталациите по стените и таваните. Мазилката предпазва външните стени на сградата от атмосферни влияния, придава естетически вид на всички стени, като създава гладки плоскости за боядисване или обличане с тапети, както и предпазва дървените конструкции.

Заявете оглед
  1. Вътрешни мазилки

Вътрешните мазилки основно са варо-циментови и варо-гипсови. Те са основна част от крайното оформление на стените и покриване на грубата зидария. След завършване на мазилката може да бъде направена гипсова шпакловка и след това  боядисана директно, без повече мокри процеси.
Варо-циментовите  мазилки  поради  минералния си състав не се нуждаят от допълнителна  подготовка  и се полагат на всички вътрешни и външни крайни покрития. Подходящи са за влажни помещения. Предимствата на
варо-циментовите мазилки  са много и те са: за вътрешно и външно покритие, за помещения с различна влажност, силно дишаща, има носеща способност (може да се полага керамика), няма ограничения като крайни покрития, има топлоизолационен ефект. За бани, кухни и стени, облицовани с плочки или камък, се препоръчва именно варо-циментова мазилка поради нейната якост.

Варо-гипсовите мазилки са само за вътрешно приложение, съхнат по-бързо и са за помещения със слаба (по-ниска) влажност. Този тип мазилки представляват леки мазилки за постигане на гладки, готови за боядисване повърхности. Предимствата на варо-гипсовите мазилки са: лесни и удобни за нанасяне, еднослойно нанасяне, подлежи на корекция, дава визия за завършеност, не се свива при съхнене, не се появяват пукнатини.

  1. Външни мазилки

Външните мазилки се правят по-дебели от вътрешните с 2,5 – 3,0 см. Те са от голямо значение за естетическия вид на сградите, както и за общия изглед на улицата и града. Затова се правят по най-различни начини – в зависимост от големината и предназначението на сградата, както и съобразно с мазилката на околните сгради. Външната мазилка възпрепятства овлажняването на зидарията, тя запазва от една страна топлоизолационната способност на зидарията, а от друга страна – предпазва от разрушаване при замръзване. Външните мазилки са минерални, силикатни, силиконови и полимерни, като варират в качество и цена. Ненавременното нанасяне на мазилката или пестенето  на материал е неуместно, тъй като ще наложи саниране.

  • Професионално изпълнение
  • Качествени материали
  • Спестявате време
  • Доволни клиенти

Мазилката е етап от строително – довършителните работи, с който много хора се опитват да се справят сами или с помощта на непрофесионалисти, без да разбират значението на този етап от довършителните дейности. Фирма “Лукс ремонт” предлага бързо и качествено полагане на всякакъв вид мазилка, което спестява пари и време на нашите клиенти. При реализирането на всички наши проекти ние използваме съвременна техника и висококачествени строителни материали. Работим с добре обучени и мотивирани специалисти, готови да отговорят на Вашите високи критерии.